Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το αργό, ζεσταίνεται η ζήτηση

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημειώνουν άνοδο 88 σεντς στα 83 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate κατά 75 σεντς στα 79 δολάρια.

Ανοδικά το αργό, ζεσταίνεται η ζήτηση

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα Παρασκευή, λόγω της υψηλότερης ζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, τις μεγαλύτερες καταναλώτριες χώρες πετρελαίου στον κόσμο, και καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε θετικό μήνυμα σχετικά με την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημειώνουν άνοδο 88 σεντς στα 83 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate κατά 75 σεντς στα 79 δολάρια.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα. Τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης κατά 4,1 εκατ. βαρέλια. Και τα δύο υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο σε μια ένδειξη ισχυρής ζήτησης.

"Με την αμερικανική οδηγική περίοδο να βρίσκεται ακριβώς στον ορίζοντα, η αγορά θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο σφιχτή τις επόμενες εβδομάδες", ανέφερε η ANZ Research σε σημείωμά της.

Στην Κίνα, οι εισαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 5,1% το πρώτο δίμηνο του 2024 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και η κατανάλωση καυσίμων στην Ινδία αυξήθηκε κατά 5,7% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο εν μέσω ισχυρής εργοστασιακής δραστηριότητας στην τρίτη μεγαλύτερη εισαγωγέα και καταναλώτρια πετρελαίου στον κόσμο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v