Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου μετά τις προβλέψεις του ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό χάνει 68 σεντς, στα $85 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 50 σεντς υποχωρεί στα $92. Στο επίκεντρο και τα κρούσματα στην Κίνα.

Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου μετά τις προβλέψεις του ΟΠΕΚ

Επεκτείνουν τις απώλειές τους οι τιμές του πετρελαίου, αφότου ο ΟΠΕΚ μείωσε την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ζήτηση για το 2022, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα θολώνει τις προοπτικές για κατανάλωση καυσίμων στην πρώτη χώρα εισαγωγής αργού στον κόσμο.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) μείωσε την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου για το 2022 για πέμπτη φορά από τον Απρίλιο, επικαλούμενος τις αυξανόμενες οικονομικές προκλήσεις, όπως ο υψηλός πληθωρισμός και η αύξηση των επιτοκίων.

Η είδηση έρχεται αφότου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε την Κυριακή ότι η παγκόσμια οικονομική προοπτική έχει γίνει πιο ζοφερή από ό,τι είχε προβλεφθεί τον περασμένο μήνα, αναφέροντας μια σταθερή επιδείνωση στις έρευνες ΡΜΙ τους τελευταίους μήνες

Εν τω μεταξύ, αν και οι επενδυτές επικρότησαν τις ανακοινώσεις της Κίνας την περασμένη εβδομάδα ότι θα μειώσει τον αντίκτυπο μιας αυστηρής πολιτικής μηδενικού Covid για να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα και τη ζήτηση ενέργειας, οι αναλυτές της ANZ είπαν ότι η αύξηση των αριθμών των κρουσμάτων εξακολουθεί να αποτελεί βασικό καθοδικό κίνδυνο.

Το αμερικανικό αργό χάνει 68 σεντς, στα $85 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 50 σεντς υποχωρεί στα $92.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v