Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζουν αρνητικά οι τιμές του πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,4% στα 104 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ 1,5%, στα $110,74. Η Κίνα αντιμετωπίζει το χειρότερο ξέσπασμα του κορωνοϊού των τελευταίων δύο ετών.

Συνεχίζουν αρνητικά οι τιμές του πετρελαίου

Εξακολουθεί να υποχωρεί το πετρέλαιο, μετά τη μεγαλύτερη απώλεια εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες χθες, λόγω ανησυχίας ότι μια έξαρση του ιού στην Κίνα θα επιβαρύνει την παγκόσμια ζήτηση.

Το αμερικανικό αργό χάνει 1,4% στα 104 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ 1,5%, στα $110,74. Η Κίνα αντιμετωπίζει το χειρότερο ξέσπασμα του κορωνοϊού από την Ουχάν πριν από δύο χρόνια στην αρχή της πανδημίας. Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Ομικρον δοκιμάζει τη στρατηγική μηδενικών κρουσμάτων του μεγαλύτερου εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η αναζωπύρωση του ιού προσθέτει άλλη μια πηγή αστάθειας στην αγορά παράλληλα με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Ο OPEC+, εν τω μεταξύ, συνεδριάζει την Πέμπτη για να συζητήσει την πολιτική εφοδιασμού του για τον Μάιο και ο Οργανισμός έχει σηματοδοτήσει ότι θα εμμείνει στο υπάρχον σχέδιό του και θα επικυρώσει μια ακόμη μέτρια αύξηση της παραγωγής.

Αναμένεται να επιβεβαιώσει άνοδο κατά 430.000 βαρέλια την ημέρα που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο, εάν δεν γίνουν αλλαγές. Με πολλά μέλη να αγωνίζονται να εκπληρώσουν τις προγραμματισμένες αυξήσεις τους τους τελευταίους μήνες και την παγκόσμια ζήτηση να ανακάμπτει από την πανδημία, αυτή η απόφαση μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω σύσφιξη των αγορών.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v