Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκαμπανεβάσματα για το αργό εν μέσω ελπίδας για συμφωνία με το Ιράν

Το Brent υποχωρεί 0,1%, στα 121,02 δολάρια ανά βαρέλι και το αμερικανικό αργό κατά 0,4%, στα 114 δολάρια ανά βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν 2 και 1 δολάριο, αντίστοιχα, στις αρχές του trading σήμερα.

Σκαμπανεβάσματα για το αργό εν μέσω ελπίδας για συμφωνία με το Ιράν

Οι τιμές του αργού υποχώρησαν στις ασταθείς συναλλαγές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές εκτίμησαν τη δυνατότητα για νέα προσφορά στις σφιχτές αγορές εν μέσω προοπτικών για μια νέα συμφωνία με το Ιράν.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχωρούν 0,1%, στα 121,02 δολάρια το βαρέλι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ West Texas Intermediate κατά 0,4%, στα 114 δολάρια ανά βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια αυξήθηκαν 2 και 1 δολάριο, αντίστοιχα, στις αρχές του trading σήμερα.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν σημειώσει πρόοδο στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

«Η άρση των περιορισμών στις εξαγωγές του Ιράν θα βοηθούσε στην άμβλυνση της τεράστιας στενότητας που επικρατεί στις αγορές αργού αυτή τη στιγμή», ανέφερε σε σημείωμα η συμβουλευτική εταιρεία JBC Energy.

Το Ιράν προετοιμάζεται ήδη για αύξηση των εξαγωγών και το κρατικό διυλιστήριο NIOC φέρεται να έχει αρχίσει να προσεγγίζει πρώην βασικούς πελάτες στην Ινδία και τη Νότια Κορέα, προστίθεται στο σημείωμα.

Και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν απότομα κέρδη αυτήν την εβδομάδα, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent να αυξάνονται περισσότερο από 14 δολάρια το βαρέλι, ή 13%, από τη Δευτέρα και το WTI να σκαρφαλώνει πάνω από τα 10 δολάρια το βαρέλι ή 10%, καθώς οι ανησυχίες για τις διακοπές του εφοδιασμού εντάθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v