Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εκτίναξη του πετρελαίου, στα $112 το μπρεντ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 3,6% στα $108,50 ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 4% φτάνει στα 112,32 δολάρια. Ποιοι δύο παράγοντες οδηγούν τις τιμές ακόμη υψηλότερα. Πτώση 5,2% για την τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου.

Νέα εκτίναξη του πετρελαίου, στα $112 το μπρεντ

Ακόμη υψηλότερα εκτινάχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας δεν φάνηκαν να δίνουν σημάδια προόδου και οι αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν για τη σφιχτή προσφορά -τροφοδοτώντας έκκληση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για μείωση της ζήτησης πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου ήταν ασταθείς τις τελευταίες εβδομάδες -εκτοξεύθηκαν σε υψηλά ρεκόρ τον Μάρτιο, πριν υποχωρήσουν περισσότερο από 20% την περασμένη εβδομάδα, φθάνοντας κάτω από τα 100 δολάρια. Αυξήθηκαν ξανά στο δεύτερο μισό της περασμένης εβδομάδας και ξεπέρασαν ξανά αυτό το επίπεδο.

Σε σημείωμα τη Δευτέρα, η Mizuho Bank ανέφερε ότι δύο παράγοντες ωθούσαν τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα: η παρατεταμένη αβεβαιότητα Ρωσίας-Ουκρανίας καθώς και οι ελπίδες ότι ο τελευταίος αντίκτυπος της Covid στην Κίνα θα μπορούσε να είναι λιγότερο μεγάλος από ό,τι αναμενόταν, εν μέσω προσδοκιών για χαλάρωση των περιορισμών. Ο βασικός κόμβος, η πόλη Shenzhen, «άνοιξε» εν μέρει την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, στο πιο χαμηλό από την 1η Μαρτίου υποχωρεί το φυσικό αέριο. Με πτώση 4,9% βρίσκεται στα 99,88 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v