Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις κρατούν το αργό πάνω από τα $70

Μέχρι σήμερα, η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί περισσότερο από 7% σε μηνιαία βάση και κατά 5,3% σε τριμηνιαία. Είναι σε πορεία για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ανόδου, κάτι που η αγορά δεν είχε δει από τα τέλη του 2010.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του αργού σήμερα και συντηρούνται πάνω από 70 δολάρια ανά βαρέλι, για τρίτη μέρα.

Τις τιμές υποστηρίζουν οι ανησυχίες ότι οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναταραχές ως προς την προμήθεια.Οι επενδυτές βέβαια παραμένουν προσεκτικοί, καθώς η παγκόσμια παραγωγή αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό.

Το brent κερδίζει 28 σεντς και φτάνει στα 70,40 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με κέρδη κατά 19 σεντς, βρίσκεται στα 65,74 δολάρια ανά βαρέλι. 

Στην Ασία, τα futures στη Σανγκάη υποχώρησαν 2% τη δεύτερη μέρα διαπραγμάτευσης, φτάνοντας στα 424 γουάν (67,85 δολάρια) ανά βαρέλι, ενώ στο τελευταίο κλείσιμο ήταν στα 433,8 γουάν (69,41 δολάρια) ανά βαρέλι.

Μέχρι σήμερα, η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί περισσότερο από 7% σε μηνιαία βάση και κατά 5,3% σε τριμηνιαία. Είναι σε πορεία για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ανόδου, κάτι που η αγορά δεν είχε δει από τα τέλη του 2010.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι προσδοκίες για έλεγχο της αγοράς από τις χώρες με την μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως έχουν «σπρώξει» το αργό πάνω από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι, για δεύτερη φορά από τα τέλη του 2014. Ωστόσο, οι αναλυτές σημειώνουν ότι αυτή η δύναμη μπορεί να μη διαρκέσει τόσο. 

Ο χρυσός, με ημερήσιες απώλειες 0,4%, βρίσκεται στα 1.355 δολάρια η ουγγιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v