Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι διαφωνίες ΗΠΑ-Κίνας ρίχνουν το αργό

Πέρα από τις εμπορικές ανησυχίες - που προσπαθεί να καθησυχάσει ο Στίβεν Μνούτσιν - το αργό δέχεται πιέσεις καθώς υπάρχει αύξηση στις εξέδρες γεώτρησης στις ΗΠΑ σε υψηλό τριετίας, υποδηλώνοντας ότι θα αυξηθεί και η παραγωγή.

Βrent  καιWTI υποχωρούν σήμερα καθώς παραμένουν οι φόβοι για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αν και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών έδωσε με δηλώσεις του σήμα, για πιθανή εξεύρεση λύσης μεταξύ των δύο χωρών.

Το brent βρίσκεται στα 70,23 δολάρια ανά βαρέλι, σε υποχώρηση 0,3%, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει απώλειες κατά 0,4% και φτάνει στα 65,59 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα futures στη Σανγκάη κατέγραφαν άνοδο στο ντεμπούτο τους και έφτασαν στα 447,1 γουάν (70,88 δολάρια) ανά βαρέλι, πριν υποχωρήσουν στα 429,9 γουάν (68,15 δολάρια) ανά βαρέλι.

Πέρα από τις εμπορικές ανησυχίες, το αργό δέχεται πιέσεις καθώς υπάρχει αύξηση στις εξέδρες γεώτρησης στις ΗΠΑ σε υψηλό τριετίας (804), υποδηλώνοντας ότι θα αυξηθεί και η παραγωγή – η οποία ήδη είναι σε υψηλό σημείο, στα 10,4 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Ο χρυσός, με μικρές απώλειες 0,13%, βρίσκεται στα 1.353 δολάρια η ουγγιά.

Νέα futures

Η Κίνα εγκαινίασε το πρώτο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης αργού εκφρασμένου σε γουάν, καθώς η μεγαλύτερη εισαγωγέας παγκοσμίως αναζητά να ασκήσει δύναμη πάνω στις τιμές και να προκαλέσει τους δείκτες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Για χρόνια, την παγκόσμια αγορά συμβολαίων futures στο πετρέλαιο όριζαν οι δείκτες αναφοράς του αργού πετρελαίου WTI και Brent, οι οποίοι είναι εκφρασμένοι σε δολάρια. Η επιθυμία της Κίνας να ανοίξει μία εγχώρια αγορά σε διαπραγμάτευση futures έχει αυξηθεί λόγω της ώθησης των εισαγωγών της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v