Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δυόμισι ετών οι τιμές του πετρελαίου

Η μείωση των προμηθειών πετρελαίου από τον Καναδά οδηγεί σε μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων. Στη συνεδρίαση του OPEC την επόμενη εβδομάδα στραμμένη η προσοχή.

Την μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο του 2015 καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, ενώ ο όγκος των συναλλαγών έκανε «άλμα» μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα, τα οποία μειώθηκαν λόγω των μειώσεων στις προμήθειες πετρελαίου από τον Καναδά, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και την απόφαση του OPEC για την παράταση (ή όχι) της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής.

Τα futures του αργού καταγράφουν άνοδο περίπου 1,5% στα 57,67 δολάρια το βαρέλι και του brent 0,85% στα 63,10 δολάρια.

Νωρίτερα, στις συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, τα προθεσμιακά συμβόλαια Ιανουαρίου έφτασαν να ενισχύονται έως και 1,7% με όγκο συναλλαγών επτά φορές υψηλότερο από τον μέσο όρο 100 ημερών.

Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,36 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο.

Σήμερα ανακοινώνονται τα επίσημα στοιχεία, που προβλέπεται ότι θα δείξουν μείωση των αποθεμάτων κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, κάτι που, σύμφωνα με το Bloomberg, θα συνιστά την πρώτη μείωση μετά από τρεις εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v