Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή του ΟΠΕΚ

Ο ΟΠΕΚ, που συνεδριάζει στις 30 Νοεμβρίου εκτιμάται πως θα αποφασίσει παράταση της συμφωνίας μείωσης παραγωγής–που κανονικά λήγει τον Μάρτιο του 2018. "Πονοκέφαλος" η αυξανόμενη παραγωγή από τις ΗΠΑ.

Οι προσδοκίες για παράταση της συμφωνίας μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου στηρίζει τις τιμές του «μαύρου χρυσού», αν και η αυξανόμενη παραγωγή από τις ΗΠΑ κρατά τα κέρδη σε περιορισμένο επίπεδο.

Ο ΟΠΕΚ, που συνεδριάζει στις 30 Νοεμβρίου προκειμένου να συζητήσει τις προοπτικές της πολιτικής για την μείωση της παραγωγής, εκτιμάται πως θα αποφασίσει παράταση της συμφωνίας –που κανονικά λήγει τον Μάρτιο του 2018- καθώς τα αποθέματα πετρελαίου παραμένουν υψηλά παρά τις πρόσφατες μειώσεις, αν και υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την προθυμία ορισμένων συμμετεχόντων να συνεχίσουν να μειώνουν την παραγωγή τους.

Ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τον ΟΠΕΚ είναι η αυξανόμενη δραστηριότητα εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, με την ενεργειακή συμβουλευτική εταιρεία Westwood Global Energy Group να εκτιμά πως η αμερικανική παραγωγή θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο από αυτήν που υποδηλώνει η αυξανόμενη εξόρυξη.

Τα futures του Brent ενισχύονται κατά 0,47% στα 62,51 δολάρια το βαρέλι και του αργού κατά 0,25% στα 56,56 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v