Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά μήνα το πετρέλαιο χάρη στα αμερικανικά αποθέματα

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,21% στα 51,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 1,26% στα 54,85 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο και έχει αγγίξει υψηλά ενός μήνα, κοντά στα 55 δολάρια το βαρέλι, καθώς μια υποχώρηση στον όγκο των αμερικανικών αποθεμάτων αργού τόνωσε τις ελπίδες πως η συμφωνία ΟΠΕΚ εξαλείφει τον κορεσμό. Μια διακοπή της παραγωγής σε πεδίο πετρελαίου στη βρετανική Βόρεια Θάλασσα επίσης στηρίζει τον μαύρο χρυσό.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,21% στα 51,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,26% και διαπραγματεύεται στα 54,85 δολάρια.

Τα αμερικανικά αποθέματα παρουσίασαν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο πτώση την περασμένη εβδομάδα, κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τρίτη το American Petroleum Institute.

Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα σημερινά επίσημα στοιχεία, με την ελπίδα να επιβεβαιωθούν τα νούμερα του API.

«Αν επιβεβαιωθεί ότι τα αμερικανικά αποθέματα πράγματι υποχώρησαν για δεύτερη φορά φέτος, αυτό θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας παρατεταμένης σύσφιξης στις αμερικανικές προμήθειες αργού», τόνισε ο Stephen Brennock της PVM.

Το πλεόνασμα στα αποθέματα είναι πιθανό να διαβρωθεί ακόμη και χωρίς παρατεταμένη μείωση της προσφοράς, εκτίμησαν στο μεταξύ οι αναλυτές της JBC Energy.

«Σε περίπτωση που οι παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ δεν παρατείνουν τις μειώσεις το δεύτερο μισό, ο κόσμος και πάλι θα συνεχίσει να ελαττώνει τα αποθέματα με τον μέτριο ρυθμό περίπου των 200.000 βαρελιών την ημέρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, προσφέροντας έτσι στήριξη στις τιμές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο», ανέφεραν.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,29% στα 1.254,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξης του 0,34% και διαπραγματεύεται στα 18,26 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v