Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στα μέταλλα λόγω της πτώσης του δολαρίου

Ανοδικά κινούνται όλα τα μέταλλα, ενώ κέρδη 1% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ "εξαφανίζουν" τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, οδηγώντας το δολάριο σε χαμηλό 3 εβδομάδων.

Πάνω από τα 50 δολάρια κινείται το Brent, ενώ χρυσός και χαλκός αγγίζουν υψηλά πολλών εβδομάδων, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ έπληξαν το δολάριο -που υποχωρεί σε χαμηλό 3 εβδομάδων- και «εξαφάνισαν» τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σύντομα.

Οι κορυφαίες τράπεζες της Wall Street εκτιμούν τώρα πως η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, στη συνεδρίαση της 14-15 Ιουνίου.

Ο χρυσός, το πιο «ευαίσθητο» εμπόρευμα στις κινήσεις της Fed, άγγιξε υψηλό δυο εβδομάδων, κοντά στα 1.250 δολάρια η ουγκιά, ενώ αυτήν την ώρα κινείται στα 1.243 δολάρια (+0,06%).

Ο χαλκός άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, στα 4.748 δολάρια ο τόνος, τα futures του σιδηρομεταλλεύματος έκαναν ράλι 5,6% στην Κίνα, στα 367 γουάν ο τόνος, το νικέλιο καταγράφει κέρδη 2,6% στα 8.725 δολάρια ο τόνος και ο ψευδάργυρος κινείται σε υψηλό 10 μηνών στα 2.029,5 δολάρια ο τόνος.

Την ίδια ώρα, τα futures του Brent ενισχύονται κατά 1,01% στα 50,14 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,07% στα 49,14 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v