Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών μηνών σκαρφαλώνει το Brent

Οι πετρελαϊκές τιμές ενισχύονται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω προσδοκιών για πάγωμα της παραγωγής. Τουλάχιστον τέσσερις χώρες μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία αλλά όχι και το Ιράν, έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν τη μελλοντική παραγωγή πετρελαίου.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται σήμερα οι πετρελαϊκές τιμές, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι με βάση προσδοκίες για χαμηλότερη προσφορά και αυξανόμενη ζήτηση. 

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent καταγράφει άνοδο 2,8%, πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τις αρχές Δεκεμβρίου. 

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού ενισχύεται 2,7% στα 36,9 δολάρια το βαρέλι.

Οι πετρελαϊκές τιμές ενισχύονται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω προσδοκιών για πάγωμα της παραγωγής. Τουλάχιστον τέσσερις χώρες μέχρι στιγμής, μεταξύ των οποίων η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία αλλά όχι και το Ιράν, έχουν δεσμευτεί να περιορίσουν τη μελλοντική παραγωγή πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος εκτινάχτηκε κατά 19%.Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η τιμή του φυσικού σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκε στα 62,60 δολάρια τον τόνο, σύμφωνα με τον Steel Index. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από το 2009, όταν και συγκροτήθηκε ο δείκτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v