Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 10,5% για τον χρυσό το Φεβρουάριο

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με κέρδη 1,2% στα 1.234,40 δολάρια ανά ουγκιά, μετά από μεγάλη πτώση την Παρασκευή. Για τον μήνα ο χρυσός πραγματοποίησε ράλι 10,5%. Είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος για ενεργό συμβόλαιο από τον Ιανουάριο του 2012.

Υψηλότερα έκλεισε την Δευτέρα ο χρυσός καταγράφοντας την μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς οι αναταραχές στις χρηματιστηριακές αγορές ενίσχυσαν την απήχηση του πολύτιμου μετάλλου ως «ασφαλούς καταφυγίου».

Ορισμένοι traders παρουσίασαν την ζήτηση από Κινέζους αγοραστές ως έναν από τους παράγοντες που στήριξαν την ανοδική πορεία του χρυσού την Δευτέρα.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με κέρδη 1,2% στα 1.234,40 δολάρια ανά ουγκιά, μετά από μεγάλη πτώση την Παρασκευή. Για τον μήνα ο χρυσός πραγματοποίησε ράλι 10,5%. Είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος για ενεργό συμβόλαιο από τον Ιανουάριο του 2012, όταν η τιμή του μετάλλου είχε εκτιναχτεί κατά 11,1%.

Από την αρχή της χρονιάς ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 16%.

Το αργό πετρέλαιο έκλεισε με άνοδο 3% στην τελευταία συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, κλείνοντας τον μήνα με κέρδη μικρότερα από 1%.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού κινήθηκε 3% υψηλότερα στα 33,7 δολάρια το βαρέλι. Τα κέρδη του αργού διευρύνθηκαν μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ότι η παραγωγή των μελών του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Φεβρουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v