Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι τιμές του πετρελαίου

Οι εκτιμήσεις για πιθανή συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής τους, δίνει ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, αν και αρκετοί αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί.

Οι εικασίες ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η αγορά, δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου.

Τα futures του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 1,70% στα 29,94 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 1,02% στα 33,70 δολάρια.

Οι συναλλαγές πάντως είναι σχετικά περιορισμένες, καθώς σήμερα «απουσιάζει» η αμερικανική αγορά, λόγω αργίας.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα πως ο ΟΠΕΚ είναι πρόθυμος να συνεργαστεί για μια μείωση της παραγωγής, ενώ ο υπουργός Πετρελαίου της Νιγηρίας δήλωσε στο Reuters πως υπάρχει μια αλλαγή στην στάση των χωρών εντός του ΟΠΕΚ και αυξάνεται η συναίνεση ως προς την ανάγκη λήψης απόφασης για στήριξη των τιμών.

Από την πλευρά της η Μόσχα, η οποία δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ, δήλωσε πως θέλει να δει βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας σε μια περίοδο που απαιτείται κοινή δράση για να επηρεαστούν οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου.

Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές αλλά και φορείς διατηρούν επιφυλάξεις ως προς το αν θα υπάρξει συμφωνία στον ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v