Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 3,6% για το αμερικανικό αργό

Ανακάμπτουν από το χαμηλό 12 ετών οι τμές του αμερικανικού αργού. Ελπίδες για συντονισμένη μείωση παραγωγής δημιουργούν οι δηλώσεις του υπ. Ενέργειας των ΗΑΕ. Χαμηλότερα η τιμή του χρυσού μετά το χθεσινό +4,5%.

«Άλμα» μεγαλύτερο του 3% για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς τα σχόλια του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δημιουργούν ελπίδες για συντονισμένη μείωση παραγωγής. Ωστόσο, οι αναλυτές σχολιάζουν πως μια τέτοια κίνηση παραμένει απίθανη και πως η αγορά θα συνεχίσει να είναι υπερκορεσμένη.

Τα futures του αμερικανικού αργού κινούνται 3,62% υψηλότερα στα 27,16 δολάρια το βαρέλι και του Brent 3,56% υψηλότερα στα 31,13 δολάρια το βαρέλι.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΕΑ δήλωσε πως ο ΟΠΕΚ είναι πρόθυμος να συζητήσει με άλλες εξαγωγικές χώρες την πιθανότητα μείωσης της παραγωγής, αν και σημείωσε πως το φθηνό πετρέλαιο ήδη αναγκάζει ορισμένες χώρες να μειώσουν την παραγωγή τους, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει ώστε να εξισορροπηθεί από μόνη της η αγορά.

Σημειώνεται πως οι τιμές του πετρελαίου έχουν «κατρακυλήσει» κατά περισσότερο από 70% από τα μέσα του 2014, καθώς οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες παράγουν ημερησίως 1-2 εκατ. βαρέλια περισσότερα απ' όσο ζητά η αγορά, την ώρα που η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη βρίσκεται σε τέλμα, λόγω της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, μετά το χθεσινό +4,5% η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 0,7% σήμερα, στα 1.239 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v