Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 48 δολάρια το Brent

Σε υψηλότερο επίπεδο οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή πτώση κατά περίπου ένα δολάριο λόγω της νέας αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων.

Μετά τις χθεσινές απώλειες λόγω της ανακοίνωσης για υψηλότερα του αναμενόμενου αποθέματα στις ΗΠΑ, οι τιμές του πετρελαίου κινούνται σήμερα ανοδικά, με το Brent μάλιστα να ξεπερνά και τα 48 δολάρια το βαρέλι.

Συγκεκριμένα, η τιμή του Brent (παράδοση Δεκεμβρίου) ενισχύεται κατά 0,86% στα 48,26 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,93% στα 45,62 δολάρια το βαρέλι.

Χθες οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς δέχθηκαν νέες πιέσεις λόγω των ανησυχιών για την υπερπροσφορά παγκοσμίως, μετά και την ανακοίνωση των αμερικανικών αποθεμάτων, τα οποία ήταν υπερδιπλάσια αυτών που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 16 Οκτωβρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία της αρμόδιας αμερικανικής υπηρεσίας (EIA), έχοντας αυξηθεί την προηγούμενη εβδομάδα κατά 7,5 εκατ. βαρέλια. Τα αμερικανικά αποθέματα έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 22 εκατ. βαρέλια τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, όπως γνωστοποιήθηκε, στη συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι χωρών-μελών του ΟΠΕΚ με εκπροσώπους χωρών εκτός ΟΠΕΚ, δεν υπήρξε καμία συμφωνία για μέτρα με στόχο την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v