Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το πετρέλαιο μετά την έκθεση της ΙΕΑ

Η ΙΕΑ προέβλεψε πως η υπερπροσφορά πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά θα συνεχιστεί για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο, ενώ εκτιμά πως η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 1,21 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2016.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς, μετά την έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) η οποία προβλέπει πως η υπερπροσφορά του μαύρου χρυσού θα συνεχιστεί και το 2016, καθώς η ζήτηση επιβραδύνεται και βασικοί παραγωγοί του ΟΠΕΚ διατηρούν την παραγωγή τους κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. 

Η ΙΕΑ προέβλεψε πως η υπερπροσφορά πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά θα συνεχιστεί για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο, ενώ εκτιμά πως η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 1,21 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2016, μειωμένη κατά 150.000 βαρέλια ημερησίως έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 0,28% στα 46,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ στα 49,81 δολάρια το βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του Brent, πυ υποχωρεί κατά 0,1%. 

Σημειώνεται ότι χθες οι πετρελαϊκές τιμές κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του 5%, μετά την είδηση για αυξημένη παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και τις προσδοκίες για αυξημένα αποθέματα αμερικανικού αργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v