Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα κατά 1,48% η τιμή του Brent

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά το "άνοιγμα" της Ρωσίας για συζητήσεις με τον ΟΠΕΚ και με χώρες εκτός ΟΠΕΚ για την εξέλιξη της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου.

Η δήλωση του ρώσου υπουργού Ενέργειας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συναντηθεί με άλλους παραγωγούς πετρελαίου προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην πετρελαϊκή αγορά, όπου οι τιμές έχουν υποχωρήσει στο μισό από τα υψηλά του προηγούμενου έτους λόγω της υπερπροσφοράς του μαύρου χρυσού, δίνει ώθηση σήμερα στις τιμές του πετρελαίου διεθνώς.

Το Brent καταγράφει άνοδο 1,48% στα 48,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ υψηλότερα κατά 1,45% κινείται η τιμή του αμερικανικού αργού στα 46,20 δολάρια το βαρέλι.

Η Ρωσία, μια από τις τρεις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, ήταν μέχρι τώρα απρόθυμη να μειώσει την παραγωγή της προκειμένου να στηρίξει τις τιμές, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ προκειμένου να υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς της.

Τώρα όμως η Μόσχα είναι έτοιμη να συναντηθεί με πετρελαιοπαραγωγούς τόσο από τον ΟΠΕΚ όσο και εκτός ΟΠΕΚ προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στην πετρελαϊκή αγορά, εάν υπάρξει σύγκλιση μιας τέτοιας συνάντησης, όπως δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας. Κατά τον ίδιο, προγραμματίζεται ξεχωριστή συνάντηση μεταξύ Ρώσων και Σαουδαράβων αξιωματούχων για το τέλος Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας άγγιξε νέο μετασοβιετικό υψηλό μηνός στα 10,74 εκατ. βαρέλια ημερησίως, παρά την πτώση των παγκόσμιων τιμών πετρελαίου σε χαμηλό εξίμισι ετών τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v