Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 71,98 δολάρια το πετρέλαιο με κέρδη 1,38%

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το energy complex, μετά το χθεσινό sell-of και την δυνατή ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς την τελευταία ώρα της χθεσινής συνεδρίασης. Η σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ότι μειώνει το discount rate κατά 50 bps, πυροδότησε το σημερινό ανοδικό ράλι στα χρηματιστήρια διεθνώς και στο energy complex.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα το energy complex, μετά το χθεσινό sell-of και την δυνατή ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς την τελευταία ώρα της χθεσινής συνεδρίασης.

Η σημερινή ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας ότι μειώνει το discount rate κατά 50 bps, πυροδότησε το σημερινό ανοδικό ράλι στα χρηματιστήρια διεθνώς και στο energy complex.

Συγκεκριμένα το αργό πετρέλαιο έκλεισε στα 71.98$/barrel με κέρδη της τάξεως του 1.38%, αφού κινήθηκε έως και τα 72.54$ για το συμβόλαιο του Σεπτεμβρίου.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και για τα προϊόντα, όπου το φυσικό αέριο ενισχύθηκε κατά 1.96% κλείνοντας στα 7.010$/MMBtu (συμβόλαια Σεπτεμβρίου), ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα 201.73 cents/gallon με άνοδο 1.73%.

Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής όμως στα κέρδη στο complex ήταν η βενζίνη, όπου το συμβόλαιο σειράς Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 3.06% κλείνοντας στα 203.88 cents/gallon, έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά και τα 204.2 cents.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα και τα πολύτιμα μέταλλα, καλύπτοντας μέρος των χθεσινών απωλειών. Έτσι το συμβόλαιο χρυσού Οκτωβρίου έκλεισε στα 660.9$/oz με άνοδο 1.33%, κινούμενο μεταξύ των 649.7 και 668.2 δολλαρίων. Το ασήμι έκλεισε την ημέρα στα 11.800$/oz ενισχυμένο κατά 2.65% για τα συμβόλαια σειράς Σεπτεμβρίου.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v