Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πολυετή χαμηλά τα πολύτιμα μέταλλα

Αναλυτές εκτιμούν πως το κίτρινο μέταλλο μπορεί να «δοκιμάσει» βραχυπρόθεσμα τα 1.000 δολάρια. Κοντά σε πολυετή χαμηλά το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο.

Οι τιμές του χρυσού και του αργύρου συνεχίζουν να διαπραγματεύονται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, στις συναλλαγές στην Ασία, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της φέτος.

Ο χρυσός υποχώρησε προς στιγμήν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.102,9 δολαρίων νωρίτερα, όμως γρήγορα ανέκαμψε. Αυτήν την ώρα κινείται στα 1.104,8 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 0,15%.

Αναλυτές εκτιμούν πως το κίτρινο μέταλλο μπορεί να «δοκιμάσει» βραχυπρόθεσμα τα 1.000 δολάρια, επίπεδο το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα σε αρκετές μεταλλευτικές εταιρείες, καθώς δύσκολα θα έχουν κέρδος από την εξόρυξη του χρυσού.

Παράλληλα θεωρούν απίθανο να υπάρξει κάποια διατηρήσιμη ανάκαμψη στις τιμές του χρυσού πριν την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Η τιμή του αργύρου διαμορφώνεται στα 14,79 δολάρια, έχοντας ανοίξει στα 14,63 δολάρια, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010. Η πλατίνα κινείται κοντά στο χαμηλό εξίμισι ετών, στα 984,7 δολάρια και το παλλάδιο κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012, στα 605 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v