Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 1% για το χρυσό

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 1,3% στα 1.316 δολάρια ανά ουγκιά. Άνοδος 1,2% για πλατίνα. Στα 102,71 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το αργό, 1,5% υψηλότερα.

Ισχυρή άνοδο σημείωσε την Πέμπτη ο χρυσός, μετά τα δημοσιεύματα για συντριβή αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 1,3% στα 1.316 δολάρια ανά ουγκιά.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει καταγράψει κέρδη 10% μέσα στο 2014, προσφέροντας καλύτερη απόδοση από τα άλλα εμπορεύματα και τα ομόλογα. «Η είδηση για την συντριβή του αεροσκάφους διόγκωσε τις ανησυχίες για την κρίση στην Ρωσία και την Ουκρανία και προφανώς πυροδότησε την αγορά ασφαλών καταφυγίων» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

Aπό τα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή του συμβολαίου της πλατίνας παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 1,2% στα 1.504 δολάρια ανά ουγκιά. Το ασήμι κινήθηκε 1,8% υψηλότερα στα 21,45 δολάρια ανά ουγκιά.

Οι νέες εντάσεις στην Ουκρανία οδήγησαν ψηλότερα και την τιμή του αργού πετρελαίου. Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Αυγούστου αυξήθηκε 1,5% στα 102,71 δολάρια το βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v