Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 101 υποχώρησε το αργό - Έκτη εβδομάδα κερδών για το χρυσό

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε 0,1% στα 1.337 δολάρια ανά ουγκιά. Πτώση 0,2% κατέγραψε το ασήμι και η πλατίνα. Σε χαμηλό δύο μηνών έπεσε το αργό πετρέλαιο, διολισθαίνοντας κάτω από τα 101 δολάρια το βαρέλι.

Χαμηλότερα έκλεισε την Παρασκευή η τιμή του χρυσού, σημειώνοντας ωστόσο την έκτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε 0,1% στα 1.337 δολάρια ανά ουγκιά.

«Η άμεση επίπτωση για τον χρυσό είναι η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, αλλά όχι σε μεγάλη κλίμακα» σημείωσε αναλυτής στο Marketwatch. «Πλησιάζουμε το ταβάνι στο εύρος διακύμανσης του χρυσού, στα 1.250 με 1.350 δολάρια και δεν πιστεύουμε ότι με τα σημερινά στοιχεία ο χρυσός μπορεί να πάει πολύ υψηλότερα» πρόσθεσε.

Το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 1,3%. Την Πέμπτη είχε αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, εν μέρει λόγω των ανησυχιών για την πορτογαλική τράπεζα Banco Espirito Santo.

Πτώση 0,2% σημείωσε το ασήμι, υποχωρώντας στα 21,46 δολάρια ανά ουγκιά. Για την εβδομάδα κατέγραψε κέρδη 1,5%.

Από τα υπόλοιπα μέταλλα απώλειες 0,2% σημείωσε η πλατίνα στα 1.513 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το παλλάδιο κέρδισε 0,2% στα 875 δολάρια ανά ουγκιά.

Κάτω από τα 101 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου την Παρασκευή, καταγράφοντας την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών. Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Αυγούστου διολίσθησε 0,2% στα 100,83 δολάρια το βαρέλι, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δύο μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v