Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσιες απώλειες 0,48% για το πετρέλαιο

Η εβδομάδα που ακολουθεί δεν έχει μακροοικονομικά νέα της ιδιάζουσας σημασίας όπως την προηγουμένη, οπότε θα αναμέναμε κινήσεις σε συγκεκριμένο εύρος τιμών.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Η εβδομάδα που ακολουθεί δεν έχει μακροοικονομικά νέα της ιδιάζουσας σημασίας όπως την προηγουμένη, οπότε θα αναμέναμε κινήσεις σε συγκεκριμένο εύρος τιμών.

Στο πετρέλαιο το ενδιαφέρον και πάλι συγκεντρώνεται στην ανακοίνωση των αποθεμάτων την Τετάρτη το απόγευμα. Μέχρι εκείνη την στιγμή συνεχίζει να έχει κυρίαρχο ρόλο η πρόβλεψη των επερχόμενων καιρικών συνθηκών.

Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία έδωσε το έναυσμα για την περαιτέρω ενίσχυση του συμβολαίου προς τα $ 60.00, όπου συνάντησε αντίσταση σε αυτό το ψυχολογικό επίπεδο.

Η χειραγώγηση της τιμής κλεισίματος του συνεχίστηκε για τρίτη συνεχόμενη μέρα με την σειρά της έντονης πίεσης να ακολουθεί εκείνη της έντονης ανόδου στην συνεδρίαση της Παρασκευής.

Από τα $ 59.50 κινήθηκε έντονα πτωτικά καταγράφοντας χαμηλό στα $ 58.525 και κλείνοντας στα $ 58.74 με συνολικές απώλειες της τάξεως του 0.48%.

Αντιθέτως, τα πολύτιμα μέταλλα αντέδρασαν από τις πιεζόμενες τιμές της παρασκευής με το συμβόλαιο του χρυσού λήξεως Απριλίου πλησίασε το επίπεδο των $ 660.00 με υψηλό στα $ 657.30.

Η τεχνική αυτή αντίδραση – αν και έκλεισε στα υψηλά του στα $ 656.00 με ημερήσια κέρδη 0.76% - δεν έδειξε να έχει συνέπεια με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ακολουθώντας την πίεση του πετρελαίου προς τα $ 650.00.

Ανάλογη αντίδραση παρουσίασαν και τα λοιπά μέταλλα, όπως το ασήμι και το παλλάδιο που έκλεισαν με ημερήσια κέρδη 1% και 0.85% αντίστοιχα – μεγαλύτερη αντίδραση από τα χαμηλά της παρασκευής πιθανόν λόγω της εντονότερης πίεσης που δέχθηκαν στην συνεδρίαση της Παρασκευής.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v