Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδο 1,9% σημείωσαν οι πετρελαικές τιμές

Η σειρά Μαρτίου ’07 για το Light Crude Oil καθ’όλη την διάρκεια της συνεδρίασης διαπραγματευόταν σε θετικό έδαφος, κλείνοντας τελικά κοντά στο υψηλό της ημέρας, στα $58,14/βαρέλι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 1,90%, καταγράφοντας υψηλό στα $58,20/βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Παρά τα σχετικώς bearish στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Department of Energy των Η.Π.Α. για τα αποθέματα σε Light Crude Oil, Distillate Fuels, Gasoline, η αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά, με το τελευταίο πεντάλεπτο της συνεδρίασης να κινείται έντονα ανοδικά το Light Crude Oil.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Μαρτίου ’07 για το Light Crude Oil καθ’όλη την διάρκεια της συνεδρίασης διαπραγματευόταν σε θετικό έδαφος, κλείνοντας τελικά κοντά στο υψηλό της ημέρας, στα $58,14/βαρέλι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 1,90%, καταγράφοντας υψηλό στα $58,20/βαρέλι.

Τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης για την σειρά Φεβ.’06 για τα προϊόντα του πετρελαίου, με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα $165,46cents/γαλόνι, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης της μιας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ αντιθέτως, το RBOB gasoline έκλεισε με απώλειες της τάξης του –1,34%, στα $150,09cents/γαλόνι.

Ο συνδυασμός αποδυνάμωσης του Αμερικανικού νομίσματος και έντονα ανοδικής κίνησης στο ενεργειακό μπλόκ, ήταν αδύνατο να μην παρασύρει τα πολύτιμα μέταλλα.

Για την ακρίβεια, η σειρά Απριλίου ’07 έκλεισε με κέρδη της τάξης του 1,20%, στα $657,90/ουγκιά, ενώ η σειρά Μαρτίου ’07 κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,6%, κλείνοντας την ημέρα στα $13,57/ουγκιά, έχοντας καταγράψει υψηλό για την ημέρα στα $13,70/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v