Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το πετρέλαιο με το βλέμμα στην Κίνα

Πιέσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού μετά από τρεις συνεδριάσεις. Η αιφνιδιαστική επιδείνωση του κλίματος για το μεταποιητικό κλάδο της Κίνας.

Πτωτικά για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεδριάσεις κινείται η τιμή του πετρελαίου Brent με αφορμή τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, αλλά και την επιβράδυνση που καταγράφεται στον ιδιωτικό τομέα της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια Μαίου για πετρέλαιο Brent υποχωρούν κατά 47 σεντ, στα 106,45 δολ. ανά βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Μαίου επίσης μειώθηκε κατά 23 σεντ, στα 99,23 δολ. ανά βαρέλι.  

Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για τον κατασκευαστικό κλάδο υποχώρησε το Μάρτιο για τρίτο συνεχή μήνα και μάλιστα στο 48,1%, δηλαδή σε περιοχή συρρίκνωσης δραστηριοτήτων. Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν ΡΜΙ στο 48,5.

«Η υποχώρηση είναι ευρεία και η εγχώρια ζήτηση αποδυναμώνεται περισσότερο. Εκτιμούμε ότι το Πεκίνο θα ξεκινήσει νέα σειρά μέτρων για να σταθεροποιήσει την ανάπτυξη» δήλωσε ο Qu Hongbin της HSBC.

«Είναι σαφές ότι τους τελευταίους 12 μήνες, ο μεταποιητικός κλάδος στη Κίνα επιβραδύνεται» δήλωσε ο  Guy Wolf της Marex Spectron Group και συμπλήρωσε: «Η αντιμετώπιση μίας πιστωτικής φούσκας είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v