Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν πτωτικά χρυσός και ασήμι

Συνεχίζεται αμείωτη η πτωτική πορεία στις τιμές των πολύτιμων μετάλλων. Η προσοχή των αγορών στρέφεται στη Fed.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η πτωτική πορεία στην τιμή του χρυσού καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ η αντίδραση των αγορών στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα ήταν μάλλον ψύχραιμη.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού υποχώρησε στα 1.345,80 δολ ανά ουγκιά, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτωτική πορεία από τις 19 Δεκεμβρίου.  Το ασήμι υποχωρεί κατά 2,3% στα 20,79 δολ ανά ουγκιά. Χρυσός και ασήμι είχαν ενισχυθεί σημαντικά κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις καθώς λειτούργησαν ως δικλείδες ασφαλείας για τους επενδυτές εν μέσω ουκρανικής κρίσης.

Σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη συνεδρίαση της Fed και πολλοί αναλυτές προβλέπουν νέα μείωση της ποσοτικής χαλάρωσης κατά 10 δισ. δολ. Επίσης αναμένεται να αναθεωρήσει την πολιτική του προκατόχου της και να μην θέτει πλέον ως στόχο της νομισματικής πολιτικής τη μείωση της ανεργίας στο 6,5%.  Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Γέλεν θα θέσει «ποιοτικά» και όχι «ποσοτικά» κριτήρια για γνώμονα της πολιτικής στη μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v