Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα $107 η τιμή πετρελαίου Brent

Οι εξελίξεις στη Λιβύη και οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της Δύσης με το Ιράν είναι οι βασικοί παράγοντες για τη συνεχιζόμενη υποχώρηση στην τιμή του μαύρου χρυσού.

Πτωτικά κινείται η τιμή του μαύρου χρυσού εν μέσω σεναρίων για αύξηση της παραγωγής σε Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική. Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά 33 σεντ, στα 106,80 δολ ανά βαρέλι.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακτήθηκε πλήρως η παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις του Ιράν με τις δυνάμεις της Δύσης. «Η κατάσταση με το Ιράν εξακολουθεί να είναι αρνητικός παράγοντας για το Brent. Είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες στις διαπραγματεύσεις και το θέμα του Ιράν θα απασχολεί την αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα» εξηγεί ο Τόνι Νούναν της Mitsubishi Corp.

Όπως αποδεικνύεται όμως, από την πτωτική πορεία της αγοράς πετρελαίου, οι επενδυτές έχουν προσδοκίες. Η τιμή του πετρελαίου άλλωστε, υποχώρησε παρά την αιφνιδιαστική μείωση των αποθεμάτων ενέργειας στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,7 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v