Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν η αγορά πετρελαίου ενόψει ΟΠΕΚ

Οριακές κινήσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού. Στα $109,42 διαμορφώνεται το Brent. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ.

Με βήμα σημειωτόν κινείται η αγορά πετρελαίου με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ που ξεκινά την Τρίτη.

Η τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαια Ιανουαρίου υποχωρεί κατά 27 σεντ στα 109,42 δολ. ανά βαρέλι, ενώ στην αμερικανική αγορά, η τιμή του αργού για συμβόλαια Ιανουαρίου υποχωρεί κατά 7σεντ, στα 92,65 δολ. ανά βαρέλι.
Στήριξη παρέχεται από τα θετικά στοιχεί αγια την κινεζική οικονομία και κυρίως από την ανοδική αναθεώρηση του δείκτη ΡΜΙ για την κινεζική μεταποίηση.

«Τα θετικά στοιχεία σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι ο ΟΠΕΚ θα αφήσει αμετάβλητη την παραγωγή του στηρίζουν την τιμή του πετρελαίου» αναφέρει η Sucden Financial Research.

Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει ενώ τα δεδομένα στην αγορά πετρελαίου αλλάζουν. Οι εξαγωγές μαύρου χρυσού στη Λιβύη αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω της εντεινόμενης αναταραχής, το Ιράν εργάζεται πυρετωδώς για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας, ενώ τα αποθέματα των ΗΠΑ αποδεικνύονται σθεναρά. «Ενόψει της μεγάλης αύξησης παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ, υπάρχει ο κίνδυνος για πλεονάζουσα προσφορά στην αγορά το 2014. Ο ΟΠΕΚ όμως εκτιμάται ότι θα μειώσει την παραγωγή μόνο εάν η τιμή του πετρελαίου πέσει κάτω από τα 100 δολ.» αναφέρει η Commerzbank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v