Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι δολαρίου

Σε στενό εύρος διακύμανσης παραμένει το Ευρώ έναντι του δολαρίου, εν αναμονή της αυριανής απόφασης της κεντρική τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια. Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ημερών παραμένει το ιαπωνικό νόμισμα

Σε στενό εύρος διακύμανσης παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν αναμονή της αυριανής απόφασης της κεντρική τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

Οι επενδυτές περιμένουν τις δηλώσεις του διοικητή της Fed, ενώ στην διατραπεζική αγορά ένα ευρώ αγοράζει 1,2030 δολάρια.

Εξάλλου, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ημερών παραμένει το ιαπωνικό νόμισμα, έναντι του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, καθώς ο επαναπατρισμός κεφαλαίων εκ μέρους των Ιαπώνων επενδυτών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Συγκεκριμένα το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε μέχρι και την περιοχή του 116,80 στην σχέση του με το αμερικανικό νόμισμα και όπως εκτιμούν οι αναλυτές η άνοδος θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς πλησιάζει το τέλος του οικονομικού έτους στην χώρα του ανατέλλοντος ήλιου στις 31 Μαρτίου και οι Ιάπωνες επενδυτές σπεύδουν να επαναπατρίσου τα κεφαλαία τους και να ”γράψουν” υπεραξίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v