Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το δολάριο έναντι ευρώ και γεν

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν μετά τα στοιχεία που έδειξαν διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο, αλλά και με αφορμή τη φημολογία ότι εταιρία συμβούλων προβλέπει μία μόνο ακόμη αύξηση επιτοκίων από τη Fed.

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν μετά τα στοιχεία που έδειξαν διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, στα 224,9 δισ. δολ. διαμορφώθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ στο τέταρτο τρίμηνο του 2005, έναντι εκτιμήσεων για 218 δισ. δολ. και 195 δισ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο του 2005.

Σε ετήσια βάση, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ διαμορφώθηκε σε 804 δισ. δολ. το 2005, σημειώνοντας καινούργιο αρνητικό ρεκόρ.

Η υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος επιταχύνθηκε με αφορμή τη φημολογία ότι η εταιρία συμβούλων Medley Global Advisors εξέδωσε έκθεση στην οποία εκτιμά ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μία μόνο ακόμη αύξηση επιτοκίων. Η Medley αρνήθηκε να σχολιάσει.

”Ο προφανής αντίκτυπος ήταν από το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αλλά η ώθηση ήρθε με τη φημολογία ότι μία εταιρία συμβούλων εκτιμά ότι η Fed θα σταματήσει στο 4,75%”, σχολίασε ο Michael Malpede, αναλυτής της Man Global Research.

Στα 1,2020 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 117,26 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v