Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το δολάριο έναντι ευρώ και γεν

Ανοδικά έναντι του γεν και με μικρά κέρδη έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για το βιομηχανικό δείκτη ISM. Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη του δολαρίου θα είναι βραχυπρόθεσμη και τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει σε πτωτική τροχιά.

Ανοδικά έναντι του γεν και με μικρά κέρδη έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για το βιομηχανικό δείκτη ISM.

Ειδικότερα, βελτιωμένος εμφανίζεται ο βιομηχανικός δείκτης ISM το Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώνεται στο 56,7 έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση στο 55,5 από το 54,8 του προηγούμενου μήνα.

Παράλληλα, αρνητικά λειτουργούν για το ιαπωνικό νόμισμα η φημολογία ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα καθυστερήσει τις αποφάσεις της όσον αφορά την πολιτική που ακολουθεί στο μέτωπο των επιτοκίων.

Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη του δολαρίου θα είναι βραχυπρόθεσμη και τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει σε πτωτική τροχιά.

Στα 1,1911 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 116,22 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v