Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 2 μηνών το γεν έναντι του δολαρίου

Σε υψηλό σχεδόν δύο μηνών κινείται το γεν έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Toshihiko Fukui, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα ξεκινήσει σταδιακά η αύξηση των επιτοκίων. Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί και έναντι του ευρώ μετά την αναρρίχηση του δείκτη Ifo σε υψηλό 14 ετών.

Σε υψηλό σχεδόν δύο μηνών κινείται το γεν έναντι του δολαρίου μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Toshihiko Fukui, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα ξεκινήσει σταδιακά η αύξηση των επιτοκίων.

Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί και έναντι του ευρωπαϊκού μετά την αναρρίχηση του δείκτη Ifo στη Γερμανία σε υψηλό 14 ετών.

Ειδικότερα, δείκτης Ifo που καταρτίζει το ομώνυμο ινστιτούτο ερευνών του Μονάχου διαμορφώθηκε στο 103,3 τον μήνα Φεβρουάριο έναντι 101,8 τον Ιανουάριο.

”Τα σχόλια Fukui είναι υπέρ της αλλαγής στην πολιτική που αφορά τα επιτόκια και ίσως να έχουμε αυξήσεις αργότερα το τρέχον έτος. Αυτό είναι θετικό για το γεν”, σχολίασε ο Marios Maratheftis, αναλυτής της Standard Chartered Plc.

Στα 1,1926 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 116,95 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v