Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις Bernanke ωθούν το δολάριο

Κέρδη αποκομίζει το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν μετά την ομιλία του νέου προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Ben Bernanke στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με τον κ. Bernanke, ίσως χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων καθώς η απειλή του πληθωρισμού είναι παρούσα.

Κέρδη αποκομίζει το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν μετά την ομιλία του νέου προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Ben Bernanke στο Κογκρέσο.

Ειδικότερα, ο Ben Bernanke δήλωσε ότι ενδέχεται να χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων καθώς η απειλή του πληθωρισμού είναι παρούσα. Παράλληλα σημείωσε ότι οι μελλοντικές αποφάσεις της Fed αναφορικά με τα επιτόκια θα εξαρτηθούν κατά πολύ από τα μακροοικονομικά δεδομένα για ανάπτυξη και πληθωρισμό.

”Είναι εν πολλοίς στο πλαίσιο των προσδοκιών της αγοράς”, σχολίασε ο Steven Englander, αναλυτής της Barclays Capital στη Ν. Υόρκη. ”Το δολάριο θα έχανε αν η Fed σταματούσε τις αυξήσεις επιτοκίων”, πρόσθεσε.

Στα 1,1882 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 117,9 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v