Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση δολαρίου έναντι του ευρώ

Σταθεροποιητικά έναντι του δολαρίου κινείται το ευρώ, μετά τις δηλώσεις του οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Οτμαρ Ισσινγκ ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει προκειμένου να κρατήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Σταθεροποιητικά έναντι του δολαρίου κινείται το ευρώ, μετά τις δηλώσεις του οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Οτμαρ Ισσινγκ ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει προκειμένου να κρατήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι έχει εισέλθει σε προκαθορισμένη πορεία αυξήσεων των επιτοκίων.

Την Τετάρτη το ευρωπαϊκό νόμισμα βρέθηκε σε χαμηλό ενός μήνα έναντι του αμερικανικού με αφορμή τη φημολογία ότι η Fed ενδέχεται να επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων, διευρύνοντας την ”ψαλίδα” των αποδόσεων μεταξύ των επενδυτικών προϊόντων.

Το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά έναντι του ιαπωνικού.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα κέρδη του δολαρίου πιθανόν να περιοριστούν πριν την αυριανή ανακοίνωση των στοιχείων για το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ.

Στα 1,1975 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 118,78 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v