Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του γεν

Ανοδικά έναντι του γεν και σταθεροποιητικά έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο. Το ιαπωνικό νόμισμα βρίσκεται υπό πίεση μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας που ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να αυξηθούν τα επιτόκια της χώρας.

Ανοδικά έναντι του γεν και σταθεροποιητικά έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο.

Το ιαπωνικό νόμισμα βρίσκεται υπό πίεση μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας που ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να αυξηθούν τα επιτόκια της χώρας.

Παράλληλα, σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, κατά την οποία αποφασίστηκε η διατήρηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων στο 2,25%, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλώντ Τρισέ, σχολίασε ότι οι προσδοκίες της αγοράς για τα επιτόκια της ευρωζώνης ”είναι λογικές”.

”Οι διαφορές των επιτοκίων πιέζουν χαμηλότερα το γεν”,σχολίασε ο John McCarthy, στέλεχος της ING Capital Markets LLC στη Ν. Υόρκη. ”Τα αμερικανικά επιτόκια αυξάνονται, τα ευρωπαϊκά αυξάνονται αργά, ενώ τα ιαπωνικά παραμένουν αμετάβλητα”, πρόσθεσε.

Στα 1,2098 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 118,49 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v