Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενίσχυση ευρώ μετά τα στοιχεία από τη Γερμανία

Ενισχύει τα κέρδη του έναντι του δολαρίου το ευρώ μετά τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο στη Γερμανία, που έδειξαν αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Το ευρωπαϊκό νόμισμα άγγιξε και την ισοτιμία των 1,2403 δολαρίων, το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Μαϊου.

Ενισχύει τα κέρδη του έναντι του δολαρίου το ευρώ μετά τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο στη Γερμανία, που έδειξαν αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες Ιουνίου σημείωσαν αύξηση κατά 2,4% έναντι του προηγούμενου μήνα, ενώ η εκτίμηση της αγοράς έκανε λόγο για μηδενική μεταβολή.

Η ανακοίνωση ενίσχυσε τη φημολογία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα χρειαστεί να μειώσει τα επιτόκια της προκειμένου να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη.

Σήμερα η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει το επιτόκιο του ευρώ αμετάβλητο στο 2% για 26ο συνεχόμενο μήνα.

Τα κέρδη του ευρωπαϊκού νομίσματος ενισχύθηκαν μετά τη διάσπαση του τεχνικού επιπέδου των 1,2350 δολαρίων, σύμφωνα με τον Grant Wilson, διαχειριστή νομισμάτων της Mellon Financial Corp. ”Το ευρώ ενδέχεται τώρα να φθάσει μέχρι και τα 1,2450 δολάρια” πρόσθεσε.

Στα 1,2384 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου ενώ νωρίτερα την Πέμπτη άγγιξε και την ισοτιμία των 1,2403 δολαρίων, το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Μαϊου.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται ελαφρώς έναντι του γεν με την ισοτιμία να κυμαίνεται στα 111,23 γεν από 111,08 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v