Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση δολαρίου έναντι γεν και ευρώ

Υποχώρηση έναντι του γεν αλλά και έναντι του ευρώ εμφανίζει το δολάριο μετά τα στοιχεία που κατέδειξαν αύξηση των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών τον Ιούνιο κατά 0,8% αλλά και τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Υποχώρηση έναντι του γεν αλλά και έναντι του ευρώ εμφανίζει το δολάριο μετά τα στοιχεία που κατέδειξαν αύξηση των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών τον Ιούνιο κατά 0,8%.

Ειδικότερα, το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται έναντι 15 από τα 16 κύρια νομίσματα μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Toshihiko Fukui, ο οποίος εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας επιταχύνεται.

Παράλληλα, στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα δείχνουν ότι οι μισθοί στην Ιαπωνία σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάρκεια επτά μηνών, ενώ οι τιμές οικοπέδων εμφάνισαν αύξηση για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα 10 ετών.

Το αμερικανικό νόμισμα εμφανίζει υποχώρηση έναντι του ευρωπαϊκού, έχοντας πάντως μειώσει τις απώλειες του, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ τον Ιούνιο ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών σημειώνοντας αύξηση κατά 1%, έναντι του αναθεωρημένου 3,6% του Μαϊου.

Στα 1,2198 δολάρια διαμορφώνεται η σχέση ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου, ενώ στα 11,45 γεν κυμαίνεται η ισοτιμία δολαρίου – γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v