Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι δολαρίου σε υψηλό εννέα μηνών

Διατηρεί πορεία ”ράλι” το δολάριο και κινείται σε υψηλό εννέα μηνών έναντι του ευρώ, καθώς οι traders αγνόησαν τη συνάντηση της G8 και επικεντρώνονται στην προοπτική περαιτέρω αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Διατηρεί πορεία ”ράλι” το δολάριο και κινείται σε υψηλό εννέα μηνών έναντι του ευρώ, καθώς οι traders αγνόησαν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G8 και επικεντρώνονται στην προοπτική περαιτέρω αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Το δολάριο κινείται σε υψηλό εννέα μηνών και έναντι του καλαθιού με τις εμπορικές ισοτιμίες του νομίσματος, μετά την ανακοίνωση απροσδόκητα μικρού εμπορικού ελλείμματος τον Απρίλιο. Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας θεωρείται από τις βασικές αιτίες της τριετούς πτώσης του αμερικανικού νομίσματος.

Το δολάριο ανέκτησε ανοδική πορεία με τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Alan Greenspan, ότι η αμερικανική οικονομία έχει ”σταθερό ρυθμό” και τα επιτόκια περαιτέρω περιθώρια ανόδου.

Στη συνάντηση της G8 τα πλέον βιομηχανοποιημένα έθνη του πλανήτη συνέχισαν να ασκούν πιέσεις στις ασιατικές οικονομίες και δη την Κίνα, ώστε να υιοθετήσουν πιο ευέλικτους συναλλαγματικούς μηχανισμούς, αλλά δεν υπήρξε αντίδραση από μέρους του Πεκίνου.

Το πρωί το ευρώ κινείται στα 1,2110 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει έως τα 1,2065 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v