Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βουτιά” ευρώ μετά την δήλωση Ιταλού υπουργού

”Βουτιά” μέχρι τα 1,2130 δολάρια προκάλεσε στο ευρώ η δήλωση Ιταλού υπουργού ότι η χώρα οφείλει να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα και να επιστρέψει στη λιρέτα.

”Βουτιά” προκάλεσε στο ευρώ η δήλωση του Ιταλού υπουργού Πρόνοιας ότι η χώρα οφείλει να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα και να επιστρέψει στη λιρέτα.

Το ενιαίο νόμισμα βυθίστηκε το πρωί έως στα 1,2130 δολάρια και κινείται αυτή την ώρα στα 1,2220 δολάρια έναντι του κλεισίματος στα 1,2285 δολάρια χθες καθώς διογκώνονται οι ανησυχίες για το πολιτικό και οικονομικό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πτώση του ευρώ προσέφερε στήριξη στο δολάριο και έναντι του γεν και η ισοτιμία των νομισμάτων διαμορφώνεται στο υψηλό ημέρας των 108,25 γεν.

Ο ιταλός υπουργός Ρομπέρτο Μαρονί δήλωσε ότι ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ είναι ένας από τους βασικούς υπευθύνους για την ”καταστροφή του ευρώ.”

Οι traders έσπευσαν μετά τις δηλώσεις να αυξήσουν τις πωλήσεις ευρώ, το οποίο ήδη κινείτο σε χαμηλό οκταμήνου έναντι του δολαρίου μετά το γαλλικό και το ολλανδικό ”όχι” στο Ευρωσύνταγμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v