Το γαλλικό δημοψήφισμα πιέζει το ευρώ

Υποχωρεί το ενιαίο νόμισμα μετά τη νέα άνοδο της πρόθεσης αρνητικής ψήφου στο γαλλικό δημοψήφισμα για το ευρωσύνταγμα και καθώς κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο φέρεται να δηλώνει ότι ”το δημοψήφισμα είναι χαμένη υπόθεση”.

Πτωτικές τάσεις διατηρεί το ευρώ μετά το τηλεγράφημα του Agence France-Presse, που αναφέρει ότι στην τελευταία δημοσκόπηση η αντίθεση των Γάλλων ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα της 29ης Μαΐου για το ευρωσύνταγμα έχει αυξηθεί.

Με βάση την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των ΜΜΕ Le Monde, RTL και LCI, το ”όχι” ενισχύθηκε κατά 1 ποσοστιαία μονάδα επιπλέον στο 54%.

Η πτώση επιταχύνθηκε όταν κυκλοφόρησε έκδοση των Times του Λονδίνου που αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Νικολά Σαρκοζί, είπε στον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Πιερ Ραφαρέν ότι ”το δημοψήφισμα είναι χαμένη υπόθεση”.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,2547 δολάρια έναντι 1,2601 δολαρίων στο χθεσινό κλείσιμο της Νέας Υόρκης. Το δολάριο υποστηρίζεται και από τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που υποδεικνύουν επιτάχυνση της ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v