Eνισχύεται το δολάριο, αγνοώντας τα macro

Το δολάριο ανέκτησε ανοδική πορεία αγνοώντας την αναπάντεχη βύθιση των εισροών ξένων κεφαλαίων στις ΗΠΑ, χάρη στην αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τη διαφαινόμενη επιστροφή των hedge funds.

Το δολάριο ανέκτησε ανοδική πορεία αισιοδοξώντας για την αμερικανική οικονομία και αγνοώντας την αναπάντεχη βύθιση των εισροών ξένων κεφαλαίων στις ΗΠΑ.

Η αποτυχία του γεν να αξιοποιήσει τη θετική ανάγνωση του ιαπωνικού ΑΕΠ, επειδή οι επενδυτές φοβούνται για τον αποπληθωρισμό, υποστήριξε την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος.

Ορισμένοι traders θεωρούν ότι η άνοδος του δολαρίου υποκινείται και από την επιστροφή των θεσμικών και των hedge funds, τα οποία φημολογήθηκε ότι είχαν μεγάλες απώλειες τον περασμένο μήνα και ίσως τώρα τακτοποιούν θέσεις αποφυγής κινδύνου.

”Εάν οι επενδυτές ήταν πράγματι αισιόδοξοι για θεμελιώδη βελτίωση στην αμερικανική οικονομία, θα ανέβαινε το χρηματιστήριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά αναλυτής στο πρακτορείο Reuters.

Το δολάριο κινείται στα 107 γεν, χαμηλότερα κατά 0,2% από το προηγούμενο κλείσιμο. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,2630 δολ. ανά ευρώ.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται επίσης στα υψηλά επτά μηνών έναντι του ελβετικού φράγκου, έξι μηνών έναντι της στερλίνας και τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου Αυστραλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v