Ράλι δολαρίου 4,8% έναντι ευρώ στο τρίμηνο

Το καλύτερο ”ράλι” τεσσάρων ετών έκανε το δολάριο έναντι του ευρώ στο τρέχον τρίμηνο, καθώς η Fed υποδεικνύει ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, ενώ παράλληλα η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει υποτονική.

Το καλύτερο ”ράλι” τεσσάρων ετών έκανε το δολάριο έναντι του ευρώ στο τρέχον τρίμηνο, καθώς η Federal Reserve άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, ενώ παράλληλα η ευρωπαϊκή οικονομία παραμένει υποτονική.

Στο α’ τρίμηνο το αμερικανικό νόμισμα αναρριχήθηκε 4,8%, με τη μεγαλύτερη άνοδο από το α’ τρίμηνο 2001, ανακτώντας τις μισές και πάνω από τις απώλειες 8,2% που είχαν σημειωθεί στο γ’ τρίμηνο.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε επίσης έναντι του γεν, της στερλίνας, του δολαρίου Καναδά και του ελβετικού φράγκου.

Από το αρνητικό ρεκόρ των 1,3666 έναντι του ευρώ (στις 30 Δεκεμβρίου), το δολάριο έχει ενισχυθεί 5,8% καθώς η απόκλιση της απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου και του γερμανικού ομολόγου ανάλογης διάρκειας διευρύνθηκε στο μεγαλύτερο μέγεθος από το 2000.

Το ”πράσινο νόμισμα” κινείται στη σημερινή συνεδρίαση στα 1,2933 δολ. ανά ευρώ στο Λονδίνο. Η Morgan Stanley προβλέπει ότι το δολάριο θα αναρριχηθεί στα 1,26 δολ. ανά ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v