Μίνι-ράλι δολαρίου λόγω Ifo και Fed

Στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, μετά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και την απρόσμενη πτώση του γερμανικού δείκτη Ifo.

Στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, διευρύνοντας τα κέρδη που αποκομίζει μετά την υπόδειξη της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι θα επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Η ανακοίνωση απρόσμενης πτώσης στον δείκτη Ifo για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Μάρτιο.

Η Fed αύξησε το κόστος δανεισμού για έβδομο συνεχόμενο μήνα στο 2,75% και δήλωσε ότι ”οι πιέσεις στον πληθωρισμό” έχουν αυξηθεί οπότε οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα τιμών θα παραμείνει ελεγχόμενοι μόνο με την κατάλληλη πιστωτική πολιτική.

Το ευρώ κινείται στα 1,3027 δολάρια που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Φεβρουαρίου και κινείται σε υψηλό πέντε εβδομάδων έναντι του ελβετικού φράγκου.

Τα υψηλότερα αμερικανικά επιτόκια ενισχύουν την ελκυστικότητα των αμερικανικών χρεογράφων για τους ξένους επενδυτές. Έναντι του 2,75% που είναι πλέον το επιτόκιο του δολαρίου, το επιτόκιο του ευρώ διαμορφώνεται στο 2,0% ενώ τα επιτόκια στην Ιαπωνία παραμένουν σε πρακτικώς μηδενικά επίπεδα.

Σημαντικές πιέσεις ασκεί στο ευρώ και η πτώση του δείκτη Ifo στα χαμηλότερα επίπεδα 18 μηνών, ενώ το μακρο-οικονομικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται για τη συνέχεια στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή το απόγευμα στις ΗΠΑ, που θα δώσει ενδείξεις για την πορεία του πληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v