Σε υψηλό δύο εβδομάδων το δολάριο

Το δολάριο αντλεί στήριξη από τη δήλωση του υπεύθυνου νομισματικής πολιτικής του Χονγκ Κονγκ ότι οι ασιατικές τράπεζες δεν θα πρέπει να βιαστούν να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους σε ευρώ εις βάρος του αμερικανικού νομίσματος.

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, αντλώντας στήριξη από τη δήλωση του υπεύθυνου νομισματικής πολιτικής του Χονγκ Κονγκ Joseph Yam ότι οι ασιατικές τράπεζες δεν θα πρέπει να βιαστούν να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους σε ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

”Το ευρώ κινδυνεύει να γίνει τόσο διάσημο στην ασιατική περιφέρεια, που να υπονομεύσει τη σταθερότητα του διεθνούς οικονομικού συστήματος,” δήλωσε ο Yam κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου στο Χονγκ Κονγκ.

”Αυτό που έχει σημασία για εμάς τους κεντρικούς τραπεζίτες είναι να γίνουν όλα με ελεγχόμενους ρυθμούς και μεθόδους,” δήλωσε στην ίδια σύνοδο ο Christian Noyer, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το ευρώ υποχώρησε μετά τις δηλώσεις στα 1,3216 δολάρια, έναντι 1,3325 δολαρίων στο προηγούμενο κλείσιμο.

Να θυμίσουμε ότι στα μέσα Φεβρουαρίου η Κεντρική Τράπεζα Νοτίου Κορέας ανακοίνωσε πρόγραμμα αλλαγής της σύνθεσης των συναλλαγματικών διαθεσίμων της εις βάρος του δολαρίου, ενώ στις αρχές Μαρτίου η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι μελετά ένα αντίστοιχο πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v