Σε υψηλό 3 εβδομάδων το δολάριο λόγω Fed

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές ”οσμίζονται” ότι ο διοικητής της Fed θα υποδείξει νέες αυξήσεις των επιτοκίων και μετά την έκθεση της Κομισιόν που έδειξε στασιμότητα στην ανάπτυξη της ευρωζώνης.

Τα μεγαλύτερα κέρδη τριών εβδομάδων αποκομίζει το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές ”οσμίζονται” ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θα υποδείξει νέες αυξήσεις των επιτοκίων κατά την κρίσιμη σημερινή του ομιλία και μετά την έκθεση της Κομισιόν που έδειξε στασιμότητα στην ανάπτυξη της ευρωζώνης.

Το ευρώ κινείται στα 1,3104 δολ. στο Λονδίνο έναντι του κλεισίματος στα 1,3188 την προηγούμενη συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη. Έναντι του γεν το δολάριο ενισχύεται στα 105,06 γεν έναντι 104,39 γεν, με άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι ο Alan Greenspan θα εμφανιστεί ιδιαίτερα επιθετικός στην σημερινή του ομιλία και θα υποδείξει ότι η Fed θα επιταχύνει τους ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων, προοπτική θετική για το αμερικανικό νόμισμα.

Στις πιέσεις στο ευρώ συνέβαλε η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έδειξε υποτονικούς ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη, ενώ παράλληλα φημολογήθηκε ότι η ΕΚΤ προτίθεται να υποβαθμίσει περαιτέρω τις προβλέψεις ανάπτυξης στο σύνολο του 2005.

Τα τελευταία στοιχεία σχεδόν επιβεβαιώνουν ότι η ΕΚΤ, σε αντιδιαστολή με την Fed, θα διατηρήσει σταθερή πιστωτική πολιτική για πολλούς μήνες ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v