Πτώση δολαρίου 1% έναντι ευρώ και γεν

Στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων κινείται το ευρώ, ενώ το δολάριο υποχωρεί έναντι και του γεν, του κορεάτικου γουόν και των δολαρίων Καναδά και Αυστραλίας.

Στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων κινείται το ευρώ, ενώ το δολάριο υποχωρεί έναντι και του γεν, του κορεάτικου γουόν και των δολαρίων Καναδά και Αυστραλίας, μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ν. Κορέας ότι σκοπεύει να μεταβάλει τη σύνθεση των διαθεσίμων της εις βάρος του δολαρίου.

Επίσης, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Μπαχρέιν δήλωσε ότι διαβλέπει αναβαθμισμένο ρόλο για το ευρώ στα διεθνή συναλλαγματικά αποθέματα, καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία αρχίζει να αναπτύσσεται και να διαδραματίζει ισχυρότερο ρόλο στο διεθνές εμπόριο.

Οι απώλειες του δολαρίου έναντι ευρώ και γεν διαμορφώνονται στο 1%.

Το ευρώ ενισχύεται στα 1,3177 δολάρια και αναλυτές εκτιμούν ότι θα φτάσει στα 1,32 δολ. κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Έναντι του γεν το δολάριο υποχωρεί στα 104,53 γεν έναντι 105,54 γεν στο προηγούμενο κλείσιμο.

Τις πιέσεις στο ”πράσινο νόμισμα” επιτείνει κατά τους αναλυτές η κερδοσκοπία σε λεγόμενα carry trade, καθώς και η πυροδότηση κυμάτων αγορών γεν και ευρώ μετά τη διάρρηξη κρίσιμων τεχνικών φραγμάτων.

Οι επενδυτές και κερδοσκόποι έχουν δανειστεί το τελευταίο διάστημα σε νομίσματα χαμηλού yield όπως το γεν και πούλησαν για να αγοράσουν νομίσματα όπως τα δολάρια Νέας Ζηλανδίας και Αυστραλίας, όπου τα επιτόκια είναι σχετικά χαμηλά.

Επικράτησαν ρευστοποιήσεις σε αυτά τα carry trade τα οποία χρηματοδοτήθηκαν με γεν, που σημαίνει ότι οι επενδυτές αγόρασαν πίσω τα γεν, ωθώντας το ιαπωνικό νόμισμα σε άνοδο έναντι του δολαρίου και του δολαρίου Αυστραλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v