Καθολική πτώση δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ”σερί” πτώσης από τον Δεκέμβριο 2000. Το αμερικανικό νόμισμα πέφτει έναντι όλων των βασικών ισοτιμιών, πλην του μεξικανικού πέσο.

Για ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ”σερί” πτώσης από τον Δεκέμβριο 2000, καθώς επικρατούν σοβαρές ανησυχίες ότι η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ θα προκαλέσει επιβράδυνση στην αμερικανική οικονομία.

Εναντι του ευρώ το δολάριο υποχωρεί στα 1,2774 στο Λονδίνο έναντι του κλεισίματος στα 1,2682 δολ. την Παρασκευή. Η BNP την περασμένη εβδομάδα υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ισοτιμία των νομισμάτων στο τέλος του έτους στα 1,28 δολάρια έναντι 1,16 δολ. στην προηγούμενη πρόβλεψη.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα άντλησε επιπλέον στήριξη από την ανέλπιστη άνοδο του δείκτη Ifo για την γερμανική οικονομία αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Romano Prodi ότι η άνοδος του ευρώ βοηθά την Ευρώπη να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος του πετρελαίου χωρίς πολλές πιέσεις στην πορεία των εξαγωγών.

Αναλυτές αναφέρουν ότι ”δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να σταματήσει την διολίσθηση του δολαρίου, εκτός από μια σημαντική πτωτική στροφή των ενεργειακών αγορών,”, όπως δηλώνει αναλυτής της BNP Paribas στο Λονδίνο.

Έναντι του γεν το δολάριο υποχώρησε στα 106,78 γεν από 107,26 γεν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το αμερικανικό νόμισμα παραμένει σε χαμηλό οκταετίας έναντι του ελβετικού φράγκου και υποχωρεί έναντι όλων των βασικών ισοτιμιών του πλανήτη, πλην του μεξικανικού πέσο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v