Συμφέρει το ακριβό ευρώ, λένε στο Ecofin

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δήλωσαν ανοιχτά ότι η ανατίμηση του νομίσματος λειτουργεί έως και θετικά για την οικονομική ανάκαμψη.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δήλωσαν ανοιχτά ότι η ανατίμηση του νομίσματος δεν θα αποτρέψει την οικονομική ανάκαμψη.

Τα κέρδη του ευρώ θα μετριάσουν την επίδραση της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα-ρεκόρ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Gerrit Zalm, ενώ ο Γάλλος ομόλογός του Nicolas Sarkozy τόνισε ότι ”είναι καλύτερο ένα ισχυρό νόμισμα όταν οι τιμές των εμπορευμάτων είναι υψηλές,” μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης στο Λουξεμβούργο.

Το ευρώ αναρριχήθηκε στα 1,2644 δολάρια στο Λονδίνο έναντι 1,2590 δολ. στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Μέχρι σήμερα στην εβδομάδα το δολάριο έχει υποχωρήσει 1,4% έναντι του ευρώ και 1,7% έναντι του γεν, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τη μείωση της ζήτησης ξένων επενδυτών για αμερικανικά χρεόγραφα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν τον Αύγουστο χρεόγραφα καθαρής αξίας 59 δισ. δολ. σε μετοχές, επιχειρηματικά ομόλογα κ.ά., που είναι το χαμηλότερο επίπεδο 10 μηνών.

Αναλυτές αναφέρουν ότι το δολάριο εμφανίζεται ”ιδιαίτερα ευάλωτο και τίποτα δεν δείχνει να μπορεί να του προσφέρει στήριξη,” όπως αναφέρει διαχειριστής της Dai-Ichi Kangyo Asset Management στο πρακτορείο Bloomberg, προβλέποντας ότι μέσα στην εβδομάδα το ”πράσινο νόμισμα” θα υποχωρήσει μέχρι τα 197,5 γεν και τα 1,27 δολ. ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v