Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 13 ετών το γεν - Στο 1,259$ το ευρώ

Στα υψηλότερα επίπεδα 13 ετών ενισχύεται το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης υποχρεώνει τους επενδυτές σε μαζική έξοδο από τα carry trades. "Βουτιά" 2,6% για το ευρώ.

Στα υψηλότερα επίπεδα 13 ετών ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου, καθώς ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης υποχρεώνει τους επενδυτές σε μαζική έξοδο από τα carry trades, δηλαδή τις αγορές υψηλής απόδοσης νομισμάτων με «φθηνό» γεν.

Το γεν ενισχύεται σε υψηλό έξι ετών έναντι του ευρώ, κατόπιν του αιτήματος Λευκορωσίας, Ουκρανίας, Ουγγαρίας και Ισλανδίας για έκτακτο δανεισμό 20 δισ. δολ. από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διολισθαίνει σε χαμηλό δύο ετών έναντι του δολαρίου, κατόπιν και της προειδοποίησης της Standard & Poor's ότι ίσως υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας.

Παράλληλα, η στερλίνα διολίσθησε κάτω από το 1,60 δολάριο για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια, εν αναμονή της ανακοίνωσης για το βρετανικό ΑΕΠ, που προβλέπεται ότι συρρικνώθηκε στο γ΄ τρίμηνο, φέρνοντας τη χώρα στο χείλος της ύφεσης.

Το βρετανικό νόμισμα διολίσθησε στο 1,5830 δολάριο, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2003.

Το γεν ενισχύθηκε στα 94,77 έναντι του δολαρίου, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1995, και αναρριχήθηκε στα 120,75 έναντι του ευρώ. Το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,259 δολάριο, εμφανίζοντας απώλειες 2,7%, έναντι 1,2934 χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v