Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη γεν καθώς οπισθοχωρεί το carry trade

Ενισχύεται το ιαπωνικό νόμισμα μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις έναντι του δολαρίου, καθώς το αμερικανικό πρόγραμμα διάσωσης φαίνεται ότι δεν θα αποτρέψει την οικονομική ύφεση.

Ενισχύεται το ιαπωνικό νόμισμα μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις έναντι του δολαρίου, καθώς το πρόγραμμα διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών διαφαίνεται ότι δεν θα αποτρέψει την οικονομική ύφεση.

Το γεν ενισχύεται και έναντι του ευρώ, εξαιτίας της πτώσης των χρηματιστηρίων, που μειώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στα υψηλής απόδοσης ενεργητικά.

Το δολάριο κινείται κοντά στα χαμηλά εβδομάδας έναντι του ευρώ, έν αναμονή των οικονομικών στοιχείων που προβλέπεται να δείξουν έντονη πτώση στις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.

Το γεν έχει ενισχυθεί 8% έναντι του ευρώ αυτό το μήνα, καθώς η πιστωτική κρίση μειώνει το carry trade, δηλαδή τις αγορές υψηλής απόδοσης ενεργητικών με χαμηλότοκα δάνεια σε γεν.

Το γεν ενισχύεται στα 101,75 έναντι του δολαρίου και τα 138,52 έναντι του ευρώ από 102,07 και 139,04 αντιστοίχως στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το ευρώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο στα 1,3616 δολάρια. Ανήλθε χθες έως τα 1,3769 δολαρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v